Hladilniška vrata - krilna 

Namenjena so zapiranju prostorov z velikimi temperaturnimi razlikami (od 10 do -500°C), s čimer zmanjšamo izgube toplotne energije v hlajenem prostoru.

Osnovni profili podboja so izdelani iz nerjaveče pločevine ter zapolnjeni z ekspandiranim poliuretanom. Vrata za nizke temperature imajo pod tesnilnimi površ¡nami v podboju vgrajen samoregulacijski električni grelni kabel, ki preprečuje primrznitev tesnilne gume na podboj.

Krilo je prav tako izdelano iz nerjaveče pločevine (krožno polirane) debeline 0,8 mm in zapolnjeno z ekspandiranim poliuretanom. Zunanja površina je popolnoma gladka, kar omogoča enostavno čiščenje in higiensko neoporečnost.

Krila izdelujemo v različnih debelinah (90, 120, in 160mm), odvisno od temperaturnega režima. Po robu krila je pritrjena posebna dvojna tesnilna guma, ki omogoča učinkovito tesnjenje in jo v primeru poškodbe enostavno zamenjamo.

Vidne površine krila in podboja so pri montaži zaščitene z zaščitno folijo.

 

 Okovje, odpiranje

Krilo je vpeto na podboj s posebnimi tečaji, ki pri zapiranju omogočajo spuščanje krila. Na krilu sta pritrjena posebna ročaja na vzvod, ki omogočata lahko odpiranje oz. zapiranje vrat z zunanje ali notranje strani. Vrata imajo na zunanji strani vgrajene nastavke za zaklepanje z obešanko, na notranji strani pa je dograjeno varnostno odpiranje.

 Dodatna oprema

izvedba iz vročocinkane pločevine in in lakirano kontrolno okno v krilu

izrez na podboju za klavniški tir

ogrevanje podboja z grelnim kablom

 Montaža

Podboj vgradimo na zid (armiran beton) s kotnimi nastavki in vijaki z zidnimi vložki ali pa na steno iz izolacijskih panelov s pomočjo dodatnega montažnega okvirja, ki dodatno poveča stabilnost stene in zaščiti robove prehodne odprtine. Izrez v panelni steni je zaprt s pločevino. Glede na smer odpiranja vrat je potrebno ob odprtini zagotoviti zadosten prostor za nemoteno vgradnjo in odpiranje.