Hladilniška vrata - drsna

Namenjena so zapiranju prostorov z velikimi temperaturnimi razlikami (od 10 do -500°C), s čimer zmanjšamo izgube toplotne energije v hlajenem prostoru.

Osnovni profili podboja so izdelani iz nerjaveče pločevine ter zapolnjeni z ekspandiranim poliuretanom. Na podboj s podaljškom je privit tekalni profil, na katerega je s pomočjo posebnih nosilcev obešeno krilo. Vrata za nizke temperature imajo pod tesnilnimi povrinami v podboju vgrajen samoregulacijski električni grelni kabel, ki preprečuje primrznitev tesnilne gume na podboj.

Krilo je prav tako izdelano iz nerjaveče pločevine (krožno polirane) debeline 0,8 mm in zapolnjeno z ekspandiranim poliuretanom. Zunanja površina je popolnoma gladka, kar omogoča enostavno čiščenje in higiensko neoporečnost. Krila izdelujemo v različnih debelinah (90, 120, in 160mm), odvisno od temperaturnega režima.

Po robu krila je pritrjena posebna dvojna tesnilna guma, ki omogoča učinkovito tesnjenje in jo v primeru poškodbe enostavno zamenjamo. Vidne površine krila in podboja so zaradi montaže zaščitene z zaščitno folijo.

            

 OKOVJE, ODPIRANJE

Krilo je obešeno s pomočjo posebnih nosilcev v tekalnem profilu, ki pri zapiranju omogočajo spuščanje krila, spodnji del pa je voden s premičnimi nastavki na pragu podboja. Na krilu sta pritrjena posebna ročaja na vzvod, ki omogočata lahko odpiranje oz. zapiranje vrat z zunanje ali notranje strani. Vrata imajo na zunanji strani vgrajene nastavke za zaklepanje z obešanko, na notranji strani pa je dograjeno varnostno odpiranje. 

 DODATNA OPREMA

  • izvedba iz vročecinkane pločevine in lakirano
  • kontrolno okno v krilu
  • izrez oz. nastavek na podboju za klavniški tir
  • ogrevanje podboja z grelnim kablom